Super jednoduché jídlo
jen ze tří základních ingrediencí – avokádo, vejce a chléb.
Poprvé jsem tuto vynikající dobrotu ochutnala v Londýně v malé
kavárně u jezera, do které mne vzala kamarádka. Ačkoliv se tento
tento pokrm skládá jen ze tří hlavních ingrediencí, mám ho
hrozně ráda. Avokádo společně s tekutým žloutkem chutná
fantasticky. Často si ho připravuju na večeři, dá se ale i
použít ke snídani.
Ingredience pro 2
osoby:
- Chléb
- Avokádo
- 2 vejce
- Koření – sůl, pepř
- Pažitka na ozdobení
- Ocet pro přípravu vejce
Rychlý postup:
- Avokádo vidličkou rozmačkám a ochutím pepřem a solí
- Připravím ztracené (zastřené) vejce
- Na chléb namažu avokádo, položím na něj ztracené vejce a ozdobím pažitkou
Podrobný postup:
Rozmačkané avokádo |
Příprava avokáda je velmi jednoduchá. Avokádo
rozříznu na půl, vyndám pecku a vydlabu lžičkou avokádo ze
slupky. V misce ho rozmačkám vidličkou a silně ochutím nahrubo
namletým pepřem a solí.
Připravím
si ztracená (zastřená vejce). To už je trochu náročnější, ale následující postup mám odzkoušený a fungujeme. Experimentovala jsem i s přípravou vejce v naběračce v hrnci horké vody, ale nedařilo se mi docílit uceleného vejce.
Zastřené vejce krok za krokem |
Vejce vařím ve vodě bez skořápky
tak, aby žloutek zůstal ještě tekutý. V hrnci nebo kastrolu si
uvařím vodu. Aby vejce lépe drželo pospolu, přidám trochu octa
(2-3 lžíce). Díky němu se bílek rychle uzavře. Vejce vyklepnu
do hrnečku. Počkám, až voda začne vřít a pak hrnec sundám z
rozpálené plotny a vodu roztočím vařečkou tak, aby se vytvořil
vír. Voda nesmí bublat, jinak by se vejce hned roztrhalo. Opatrně
do víru naleju vejce z hrnečku. Chvilku počkám, aby se bílek
uzavřel. Poté vrátím zpět na rozpálenou plotnu, ale opatrně si
hlídám, aby voda moc nevřela, měla by být jen tak na okraji
varu. Po 3 až 4 minutách vejce vyndáme z vody děrovanou
naběračkou. Jednu vodu použiju postupně pro dvě vejce, pak si
připravím novou vodu.
Většinou si pro sebe
chléb opeču v toustovači, ale samozřejmě se dá použít čerstvý
chléb. Já mám ráda, když chleba trochu křupe. Přímo na chléb
namažu avokádo. Vzhledem k tomu, že je avokádo dost tučné (ale
samozřejmě zdravé), nepoužívám máslo. Z jednoho avokáda
připravím tři krajíce chleba, každý si ale může udělat různě
silnou vrstvu. Na chleba položím vejce, posolím ho a pro ozdobu
lze posypat i pažitkou (ale není nutná). Pokud nemáte rádi
tekutý žloutek, můžete použít i vařené vejce. Mne ale tato
kombinace tekutého žloutku a avokáda hrozně chutná! Doufám, že
si recept oblíbíte stejně jako já.
Wynn Casino, Las Vegas, NV - Mapyro
OdpovědětVymazatThe Wynn Casino 서귀포 출장샵 is located in the beautiful Wynn Las Vegas Strip, in the heart 남원 출장안마 of the famous Las 남양주 출장마사지 Vegas 속초 출장안마 Strip. 김제 출장안마